T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İSTANBUL / KÜÇÜKÇEKMECE - Behiye - Selim Pars Ortaokulu

''I'M LOOKING FOR MY JOB"

''I'M LOOKING FOR MY JOB" eTwinning projesini okulumuz adına Okul Müdürümüz Eşref TIĞ, İngilizce Öğretmeni Refiye SEĞMEN, Müdür Yardımcısı Şenay DAĞ ve Sosyal Bilgiler Öğretmeni Nebahat MİRZAOĞLU yürütmektedir.

PROJEMİZ HAKKINDA

 Proje öğrencilerin meslek seçiminde onlara yol gösterici olmak amacıyla oluşturulmuştur. Proje sürecinde meslek kavramı tanımlanacak, meslek dalları araştırılacak, öğrenciler ilgi ve yeteneklerini keşfedip geliştirecektir. Bu çalışmaları yaparken web2.0 araçlarını kullanarak proje ortakları arasında iletişim sağlanacaktır.

 HEDEFLER Öğrencilerin mesleki tercihlerini yaparken doğru karar vermelerine yardımcı olmak temel hedefimizdir. Yetenek ve ilgilerine, becerilerine uymayan mesleği seçen kişiler çalışmaya karşı isteksiz, başarısız ve mutsuz olmaktadır. Meslek seçmek hayat biçimini seçmektir. Öğrencilere meslek seçimi bilinci kazandırmak için meslek ne için yapılır? Hangi kriterlere göre meslek seçilir?, Seçtiğim mesleği edinmek için nerede okumalıyım? sorularına cevap arayacağız. Kendini tanıma, yetenek ve ilgilerini keşfetme, kendini ve becerilerini geliştirme, özgüven sağlama, meslek dallarını tanıma, bilgi edinme bunları akranlarıyla paylaşma becerilerinin geliştirilmesi hedeflerimiz arasındadır.

ÇALIŞMA SÜRECI Proje Şubat 2022'de başlayıp Mayıs 2022'de sona erecektir. Ortak okullarımızla işbirliği içinde çalışmak temel hedefimizdir. Proje öğrencileri ekibi kurularak öğrencilerin iletişimi sağlanacaktır. Şubat: Tanışma, proje ekiplerinin oluşturulması, veli izinlerinin alınması.Meslek kavramı ve meslek seçimindeki kriterler Mart: Karma takım çalışmaları Nisan: Kariyer günlerinde uzman buluşmaları Mayıs: Proje ortak ürünü olarak edergi oluşturma, proje değerlendirmesi, veda 


BEKLENEN SONUÇLAR eTwinning projesini tanıma ve uygulama. Meslek seçiminde dikkat edilmesi gereken kriterleri kavrama. İlgi , yetenek ve becerilerinin farkına varma. Proje odaklı ve müfredatlar arası çalışma. Kariyer günlerinde uzman buluşmaları. E dergi oluşturma, yaygınlaştırma. Web 2.0 araçlarını etkin kullanma.


11-04-2022

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 11.04.2022 - Güncelleme: 11.04.2022 17:46 - Görüntülenme: 229
  Beğen | 2  kişi beğendi